راهنمای خرید

بررسی NFC و کاربردهای این تکنولوژی

بررسی NFC و کاربردهای این تکنولوژی. یکی از قابلیت های دستگاه های اندروید پشتیبانی از تکنولوژی NFC می باشد. اِن‌اف‌سی (NFC) بعد از پیاده سازی در موبایل‌ها، لپ تاپ‌ها و سایر وسایل هر روز بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. گفته می‌شود که در آینده ای نزدیک اِن‌اف‌سی بیشترین تاثیر را در نحوه استفاده ما از موبایل‌هایمان ایفا می کند. از خرید تا برقراری ارتباط با دوستان و یا قفل کردن وسیله نقلیه‌تان همه به نوعی وابسته به این تکنولوژی خواهند بود.

NFC مخفف کلمه (Near Field Communication) می باشد . همان طور که از اسم آن مشخص است. مجموعه‌ای از استانداردهای مخابرات بی‌سیم در فاصله های بسته و کوتاه است.

تلفن‌های هوشمند و یا گجت‌هایی که از امکان اِن‌اف‌سی برخوردارند می‌توانند به سادگی اطلاعات را بین خود منتقل کنند.

اِن‌اف‌سی و (RFID (Radio Frequency IDentification گاهی به جای یکدیگر به کار می‌روند. اما در حقیقت NFC نسخه جدیدتری از RFID است.

امواج RFID می‌توانند برد بیشتری داشته باشند. مثلا در هنگام عبور از عوارضی با استفاده از این تکنولوژی شماره دستگاه پردازنده خودکار عوارض شما خوانده خواهد شد. در حالی که برد ارتباطی اِن‌اف‌سی به ۴ اینچ محدود شده است.

این موضوع اِن‌اف‌سی را برای کاربردهای حساس مانند موارد استفاده از کارت اعتباری و یا ورود به محل‌های امنیتی بسیار کارآمد می‌نماید.

NFC امکان برقراری ارتباط دو طرفه را به وجود می‌آورد در حالیکه RFID یک تکنولوژی خواندن یک طرفه است. انتقال عکس و کانکت ها بین وسایل رایج تری کاربرد اِن‌اف‌سی است.

 

چه دستگاه هایی از NFC پشتیبانی می کنند؟

بیشتر تلفن‌های همراه هوشمند و تعدادی از لپ تاپ‌های جدید دارای چیپ اِن‌اف‌سی هستند. چیپ‌های NFC در تگ‌ها نیز جاسازی شده‌ اند و نشان می‌دهد که دستگاه‌های شما با کدام یک می‌تواند مرتبط شوند.

 

فرآیند کاری NFC چگونه است؟

این فناوری که در اوایل دهه ۲۰۰۰ معرفی گردید. برای برقراری ارتباط بی‌سیم در فاصله‌های چندین سانتیمتری از فرکانس خاص مبدا دسترس می‌کند که دقیقاً ۱۳.۵۶ مگاهرتز است. برای استفاده از NFC نیازمند هیچ‌گونه ایجاد ارتباط فیزیکی بین دو وسیله مجهز به این فناوری نخواهیم بود.

افراد با استفاده از گوشی هوشمند خود از NFC استفاده می‌کنند و برای بهره‌مندی از آن تنها کافی است گوشی خود را در فاصله چندین سانتیمتری وسیله‌ای که می‌خواهید با گوشی خود با آن‌ا ارتباط برقرار کنید (مثل دستگاه پوز، برچسب NFC و دستگاه‌های مختلفی که برای کاربردهای مختلف از این فناوری پشتیبانی می‌کنند) نزدیک کنید تا ارتباط بین آن‌ها برقرار شود و فرایندی که فناوری NFC برای انجام آن به کار گرفته انجام و تکمیل شود.

برای استفاده از NFC باید گوشی حداکثر در فاصله ۵ سانتیمتری یا حتی کمتر از برچسب NFC یا دستگاه‌های NFC خوان نگه‌دارید تا ارتباط بین آنها برقرار گردد. زمانی که ارتباط بین گوشی و دستگاه NFC خوان برقرار می‌شود.

اطلاعات رمزگذاری‌شده در عرض چند ثانیه بین دو طرف انتقال می یابد تا فعالیت‌هایی مثل پرداخت، اسکن و غیره انجام پذیرد. سرعت‌ بالای این فناوری باعث شده در سال‌های اخیر در حوزه‌های متفاوتی مورد استفاده قرار گیرد.

چگونه متوجه شویم گوشی ما NFC دارد؟

برای اینکه متوجه شویم گوشی ما مجهز به NFC می باشد یا خیر می‌توانید بدون نیاز به بررسی مشخصات گوشی تنها با مراجعه به تنظیمات آن و جستجوی کلمه NFC در تنظیمات گوشی از این موضوع خبردار گردید.

چنانچه پس از جستجوی این کلمه، نتایج در بردارنده آن نمایش داده شد، طبیعتاً گوشی شما این فناوری را پشتیبانی می کند و می‌توانید از آن استفاده کنید. در گوشی‌های اندرویدی مجهز به این فناوری آیکون آن در پنل نوتیفیکیشن‌ها نیز قابل مشاهده است.

در ضمن چنانچه باتری گوشی شما دارای یک قطعه مستطیل شکل با سیم صاف است (آنتن NFC) یا لوگوی این فناوری روی باتری درج شده است. گوشی شما این فناوری را دارا می باشد. همچنین می‌توانید با نزدیک کردن گوشی خود به یک برچسب NFC یا سایر وسایل دارای این فناوری، از این موضوع مطمئن شوید.

چنانچه پس از این کار گوشی واکنش نشان دهد، این فناوری را دارد. اما در صورت عدم واکنش، فاقد این فناوری است.

در ضمن می‌توانید برای امتحان یک اپلیکیشن بررسی‌کننده وجود یا عدم وجود قابلیت NFC مثل اپلیکیشن nfc check by tapkey را روی گوشی خود نصب کنید (البته این اپلیکیشن در گوگل پلی موجود نمی باشد و باید آن را از منابع غیررسمی دریافت کنید). در مدل و نام برخی از گوشی‌های NFC هم واژه NFC ذکر گردیده است.

درصورتی‌که گوشی شما فاقد این فناوری است. می‌توانید با خرید یک سیم‌کارت NFC مجهز به تراشه NFC این قابلیت را در گوشی خود ایجاد کنید. این سیم‌کارت ها توسط هر سه اپراتور موبایل ایران یعنی همراه اول، ایرانسل و رایتل عرضه می گردد.

 

با NFC چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم؟

NFC بیشتر از هر چیزی با “کیف پول موبایل” در ارتباط هست. ایده‌ ای که تلفن هوشمند شما را جایگزین پول نقد و کارت‌های اعتباری‌ خواهد کرد. بدین ترتیب با یک تپ روی موبایل می‌توانید پول خرید خود را پرداخت کنید. Google Wallet یا کیف پول گوگل یک مثال بارز در این مورد هست.

شما می‌توانید اطلاعات کارت‌های اعتباری خود را در گوگل والت ذخیره کنید و یک “کارت بانکی مجازی” دریافت کنید و با آن تمام خریدها و هزینه‌های خود را پرداخت نمایید.

کاربردهای دیگر NFC عبارتند از:

  • دریافت بلیط یا کارت پرواز
  • پرداخت پارکومتر
  • بازوبسته کردن درب به عنوان نمونه BMW دارای کلیدهای مجهز NFC است. برای ورود و دسترسی فیزیکی به اتاق ها در ادارات و دانشگاه‌ها می توان از اِن‌اف‌سی موبایل استفاده نمود. با نزدیک کردن تلفن هوشمند خود با محل موردنظر در را باز نمود.
  • دانلود اطلاعات. شرکت‌های تبلیغاتی و بازرگانی از چیپ‌های اِن‌اف‌سی برای فروش کالا و محصولاتشان استفاده می کنند که از کد QR به مراتب ساده‌تر می باشد.
  • چاپ کردن تصاویر: برخی از پرینترهای بی‌سیم دارای قابلیت NFC می باشند و چنانچه گوشی شما دارای این فناوری یا سیم‌کارت مجهز به تراشه NFC باشد.
  • می‌توانید تنها با استفاده از اپلیکیشن‌های طراحی‌شده برای این کار مثل Printer Share Mobile Print، تصاویر موردنظر خود برای چاپ کردن را انتخاب و آن‌ها را در عرض چند ثانیه چاپ نمایید.

 

  • برقراری ارتباط گوشی با تلویزیون‌ها و سیستم‌های صوتی جهت نمایش تصاویر گوشی روی تلویزیون یا پخش فایل‌های صوتی آن در سیستم‌های صوتی: برای انجام این کار تنها کافی است گوشی خود را به تراشه NFC موجود در این وسایل نزدیک کرد یا به آن ضربه بزنید تا ارتباط بین گوشی و تلویزیون یا سیستم‌های صوتی برقرار گردد.

 

  • شارژ گوشی درصورتی‌که گوشی شما از فناوری شارژ بی‌سیم NFC پشتیبانی می‌کند و یک شارژر بی‌سیم مجهز به این قابلیت نیز دارید، می‌توانید با بهره‌مندی از NFC گوشی خود را بی‌سیم شارژ نمایید.

 

  • ایجاد کارت‌ ها و بلیط‌ های الکترونیکی: با استفاده از تراشه NFC می‌توان کارت‌ها و بلیط‌های الکترونیکی مثل کارت‌های غذای دانشجویی و بلیط مترو ایجاد کرد.
  • در صورت استفاده از این کارت‌ها و بلیط‌ها تنها کافی است آن‌ها را در نزدیکی دستگاه گیرنده NFC نگه‌دارید تا بتوانید ژتون غذای خود را دریافت کنید یا از مترو سایر وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید.
  • حتی می‌توان این بلیط‌ ها و کارت‌ ها را به صورت کامل حذف کرد و از گوشی به جای بلیط یا کارت الکترونیکی استفاده کرد.

 

  • ایجاد برچسب‌های ارائه‌کننده اطلاعات مختلف: برچسب‌های NFC می‌توانند برای ارائه اطلاعات مختلف به افراد نظیر قیمت و سایر اطلاعات اجناس، اطلاعات گردشگری، اطلاعات مرتبط با منوی رستوران‌ها، اطلاعات داروها، اطلاعات آموزشی و سایر موارد استفاده شوند.
  • شما می‌توانید تنها با اسکن کردن این برچسب‌ها به آن‌ها یک گوشی مجهز به NFC اطلاعات آن‌ها را دریافت و مشاهده نمایید.

استفاده از این برچسب‌ها برای کاربردهای مختلف کاملاً ساده است و تنها کافی است اطلاعات لازم در آن‌ها نوشته و ثبت شود و آن را روی وسایل و مکان‌های مختلف قرارداد.

از کاربردهای جالب برچسب‌های NFC می‌توان به ایجادهای پوسترهای تبلیغاتی هوشمند با استفاده از آن‌ها، کنترل گوشی و انجام وظایف مختلف با آن‌ها، کنترل کامپیوتر از راه دور، کنترل وسایل هوشمند خانگی و متصل کردن آن‌ها به شبکه اصلی استفاده شود.

برای کنترل وسایل مختلف با استفاده از برچسب‌های NFC تنها کافیست، وظایف مختلف را برای آن‌ها تعریف و در آن ثبت کرد تا هنگام متصل شدن به وسایل مختلف وظایف مربوطه را انجام نماید. در ضمن با استفاده از این برچسب‌ها می‌توان دستورالعمل استفاده از وسایل مختلف را به‌راحتی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار داد.

در صورت استفاده از این برچسب‌ها در کالاهای مختلف مصرف‌کنندگان با اسکن آن‌ها می‌توانند از اصل بودن آن‌ها مطمئن شود و خدمات پس از فروش آن‌ها را نیز فعال کنند (البته در صورت وجود اطلاعات لازم در برچسب‌ها)

ارسال اطلاعات و فایل‌های کم‌حجم: با استفاده از این فناوری می‌توان اطلاعات کم‌حجمی مثل شماره تلفن‌ها و سندهای دیجیتالی را بین دو گوشی منتقل کرد.

امنیت NFC

NFC دارای امنیت بالایی می باشد و به همین خاطر برای پرداخت موبایلی و الکترونیکی از آن استفاده می‌گردد. به دلیل اینکه در این روش اطلاعات به‌ صورت رمزگذاری ‌شده ردوبدل می‌گردد، امکان نفوذ به اطلاعات و سرقت آن‌ها وجود نخواهد داشت.

 

آینده NFC

در صورت افزایش و پیشرفت استفاده از NFC پرداخت‌های الکترونیکی بسیار سریع‌تر و  با امنیت بالاتر انجام می‌شوند. لازم به ذکر است که در صورت گسترش استفاده از برچسب‌های NFC برای ارائه اطلاعات، فرایند انتقال اطلاعات بسیار سریع و راحت می‌گردد و دیگر نیازی به استفاده از بروشورهای ارائه‌دهنده اطلاعات نمی باشد.

با استفاده از این فناوری می‌توان نحوه ارائه خدمات الکترونیکی در رستوران‌ها و فروشگاه‌ها را به شکل قابل‌توجهی بهبود داد و تمام اطلاعات لازم را به‌سرعت در اختیار مشتریان قرار داد.

فروشگاه اینترنتی نیو پی 30

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *