راهنمای خرید

CPU لپ تاپ چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر به تازگی به دنیای لپ تاپ و الکترونیک علاقه مند شده اید، جالب است بدانید که در دنیای تکنولوژی از اصطلاحات زیادی استفاده می شود. یکی از اصطلاحاتی که ممکن است با آن مواجه شده باشید «CPU» است که این کلمه مخفف «واحد پردازش مرکزی» می باشد. امروز قرار است که متوجه شویم CPU لپ تاپ چیست و چه کاربردی دارد؟

تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

این پردازنده‌های مرکزی در همه دستگاه‌های شما وجود دارند. بعضی از لوازم هوشمند شما هم دارای این پردازنده می باشد، مثل ساعت های هوشمند، تعدادی از ترموستات ها و… آنها مسئول پردازش و اجرای دستورالعمل ها هستند و به عنوان مغز دستگاه های شما عمل می کنند. در اینجا، نحوه تعامل CPUها با سایر بخش‌های دستگاه‌های شما را توضیح می‌دهیم.

 

CPU چیست؟

در اصل، CPU ها دارای یک هسته پردازشی واحد بودند، اما CPU مدرن امروزی متشکل از چندین هسته است که به آن اجازه می دهند، چندین دستورالعمل را به طور همزمان انجام دهد و به طور موثر چندین CPU را روی یک تراشه جمع کند. اکثر CPU هایی که امروزه فروخته می شوند دارای دو یا چهار هسته هستند. شش هسته به عنوان جریان اصلی در نظر گرفته می شوند، در حالی که تراشه های گران تر از هشت تا 64 هسته  نیز موجود اند.

بسیاری از پردازنده ها نیز از فناوری به نام multithreading استفاده می کنند. یک هسته فیزیکی واحد CPU را تصور کنید که می تواند دو خط رشته را به طور همزمان انجام دهد، بنابراین به عنوان دو هسته در انتهای سیستم عامل ظاهر می شود. این هسته‌های مجازی به اندازه هسته‌های فیزیکی قدرتمند نیستند، زیرا منابع یکسانی را به اشتراک می‌گذارند، اما در کل، هنگام اجرای نرم‌افزارهای سازگار می‌توانند به بهبود عملکرد چندوظیفه‌ای CPU کمک کنند.

 

CPU چقدر مهم است؟

 

این روزها، CPU شما به اندازه گذشته یکی از عملکرد های کلی مهم سیستم نیست، اما همچنان نقش مهمی در پاسخ و سرعت دستگاه محاسباتی شما دارد. گیمرها به طور کلی از سرعت  بالاتر سود می برند، در حالی که کارهای جدی تر مانند اتوکد و ویرایش ویدیو با افزایش تعداد هسته های CPU بهبود می یابد.

باید به خاطر داشته باشید که CPU شما بخشی از یک سیستم است، بنابراین اگر می‌خواهید مطمئن شوید که RAM کافی و همچنین ذخیره‌سازی سریعی دارید که می‌تواند داده‌ها را به CPU شما منتقل کند باید حتما از رم با گیگابایت بالا و برند خوب استفاده کنید. شاید بزرگترین علامت سوال روی کارت گرافیک شما آویزان باشد زیرا شما معمولاً به تعادل در لپ تاپ خود نیاز دارید، چه از نظر عملکرد و چه از نظر هزینه.

 

چه چیزی یک CPU را CPU می کند؟

 

CPU جزء اصلی است که یک دستگاه محاسباتی را تعریف می کند، و در حالی که اهمیت حیاتی برای لپ تاپ دارد، CPU فقط می تواند در کنار سایر سخت افزارها کار کند. تراشه سیلیکونی در یک سوکت مخصوص قرار می گیرد که روی برد مدار اصلی (مادربرد) داخل دستگاه قرار دارد همچنین از حافظه جدا است، جایی که اطلاعات به طور موقت ذخیره می شود.

گرافیک و سی پی یو در کنار هم باید در یک سطح باشند تا بتوانند بهترین کارایی را در سیستم به شما بدهند. اگر استفاده شما از cpu  زیاد باشد اما شما از گرافیک کمی استفاده کنید سیستم شما به زودی دچار مشکل های زیادی می شود و حتی برعکس این اتفاق هم امکان دارد.

 

یکی از رایج‌ترین پیشرفت‌های فناوری CPU، کوچک‌تر کردن ترانزیستورها است. که این اتفاق به نفع شما می باشد زیرا، به سرعت و قدرت شما کمک فراوانی می کند.

در زمینه دستگاه های مدرن، یک کامپیوتر یا لپ تاپ دارای یک CPU اختصاصی است که بسیاری از عملکردهای پردازشی را برای سیستم انجام می دهد. در عوض دستگاه‌های تلفن همراه و برخی تبلت‌ها از یک سیستم روی تراشه (SoC) استفاده می‌کنند، SOC تراشه‌ای است که CPU را در کنار سایر اجزاء بسته‌بندی می‌کند. اینتل و AMD هر دو پردازنده‌هایی را با تراشه‌های گرافیکی و حافظه ذخیره‌شده روی آن‌ها نیز ارائه می‌کنند.

 

CPU واقعاً چه کاری انجام می دهد؟

 

در هسته خود، یک CPU دستورالعمل ها را از یک برنامه می گیرد و یک محاسبه را انجام می دهد. این فرآیند به دو مرحله کلیدی تقسیم می شود: رمزگشایی و اجرا. دستور را، رمزگشایی می کند، و سپس دستورالعمل را با استفاده از بخش های مربوطه CPU اجرا می کند.

در سیستم‌های مدرن، CPU مانند رینگ مستر در سیرک عمل می‌کند و داده‌ها را در صورت نیاز به سخت‌افزارهای تخصصی پخش میکند.

سرعت CPU :

هنگامی که به CPU ها نگاه می کنید، سرعت به وضوح تبلیغ می شود. این رقم گیگاهرتز است که به طور موثر نشان می دهد که یک CPU چه تعداد دستورالعمل می تواند در هر ثانیه انجام دهد، اما این تصور کاملا در مورد عملکرد صحیح نیست. سرعت بیشتر هنگام مقایسه CPUهای یک خانواده یا نسل محصول از یک برند به کار می رود. وقتی همه چیز یکسان است، سرعت کلاک بیشتر به معنای پردازنده سریعتر است. با این حال، یک پردازنده 3 گیگاهرتزی از سال 2010 عملکرد کمتری نسبت به یک پردازنده 2 گیگاهرتزی از سال 2020 ارائه می دهد.

برای پردازنده‌های اینتل، این به معنای تراشه‌های نسل هشتم، نهم یا دهم است. شما می توانید نسل آنها به همراه نام محصول تعیین کنید. به عنوان مثال، Core i7-6820HK یک تراشه قدیمی نسل ششم است، در حالی که Core i5-10210U یک تراشه جدیدتر نسل دهم است.

 

فرق AMD و INTEL :

این دو سی پی یو تفاوت های جزئی دارند که همین تفاوت باعث می شود هر کدوم از این شرکت ها طرفداران خاص خود را داشته باشند. هر دوی این سی پی یو ها مناسب هستند اما هرکدوم برای کاری بهتر هستند.

اینتل نسبت به amd طرفداران بیشتری دارد و تمامی اینها به این علت است که amd سال های نسبتا زیادی از رقیب خود عقب ماند و بعد از آن مردم را با سری سی پی یو های رایزن غافل گیر کرد. امروزه که amd سری های جدید رایزن را معرفی می کند اینتل دچار مشکلاتی شده است که نمی تواند به راحتی با آن همراهی کند.

 

تفاوت نسل ها :

نسل ها در cpu منطق جالبی دارند، جالب است که بدونید نسل ها  از سری سی پی یو مهم تر هستند، یعنی اگر شما از cpu i7-10510U استفاده کنید قدرت و سرعت پایین تری نسبت به i5-11400H دارد. تقریبا نسل های سی پی یو هر 6 ماه یکبار آپدیت می شوند و به روز می شوند لازم است که شما سی پی یویی که برایتان مناسب هست را پیدا کنید و با استفاده از آن لپ تاپ ایده آل خود را پیدا کنید.

همونطور که تا اینجا متوجه شدید سی پی یو نقش خیلی مهمی در سیستم شما دارد تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا با سایتی که بهترین سی پی یو را به شما معرفی می کند آشنا شوید.

سایت بنچ مارک :

جالب است که بدونید با استفاده از این سایت شما می توانید دو CPU  را مقایسه کنید و به راحتی تشخیص دهید که  کدام برای شما مناسب تر هست. سایت بنچ مارک برای مشتریانی مناسب است که زیاد راجب سی پی یو نمی دانند و تصمیم دارند که لپ تاپی را خریداری کنند. برای مثال عکس های زیر را ببینید.

 

این دو cpu  همان دو سی پی یویی هستند که در بالا برای عنوان تفاوت نسل ها مقایسه کردیم، که الان می توانید تفاوت این دو را مشاهده کنید.

در آخر : 

امیدوارم که از مقاله CPU لپ تاپ چیست و چه کاربردی دارد؟ در نیو پی سی راضی بوده باشید.  اکنون که نقش یک CPU را درک کرده اید، در موقعیت بهتری قرار دارید تا در مورد سخت افزار محاسباتی خود انتخاب داشته باشید. از این راه نما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین تراشه های AMD و Intel استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *